Tuesday, March 2, 2010

Facebook atau Blog, mana satu yang lebih baik??


i choose blog!! haha.. sebab apa? blog boleh buat duit, facebook boleh?? ok, memang boleh, tue pun sebenarnya sama macam buat duit kat website2 lain, bezanya cari orang kat facebook.. ok, tujuan entry nie dibuat bukannya mempersoalkan tentang kes buat duit tue, tapi nak cik penulis blog mengetahui pendapat korang, facebook or blog yang lebih baik? pssssstt.. memang dah ramai buat entry pasal nie, tapi nie bukan kes ikut 'topic' or gaya penulisan orang lain yek, ada yang tersirat disebalik entry nie, saja je cover dengan title yang tak hot tue.. :p



gambar nie memang tak boleh blah!
haha..
apa pula nak sedih2 kan?

ok, berbalik kepada tujuan asal..
tak lah hot sangat, walaupun gambar tak mampu menjelaskan segala-galanya, tapi jauh di sudut hati orang yang melihatnya pasti dapat meneka sesuatu yang tak kena kat dalam gambar tersebut, kan?

kerana gambar juga lah hati nurani seorang gadis terdetik bahawa ada sesuatu yang tak kena.. ok, kes tersebut dah tutup, dah berjaya diselesaikan.. *pasal yang nie den ada citer kat entry sebulan yang lalu*

kes lain, facebook digunakan untuk mengenakan orang lain??
dush2 orang tue!!
ok, den tak kena *tak kena katanya*, orang lain yang kena.. dulu korang guna myspace and friendster kat untuk kenakan orang, sekarang facebook pun ada orang2 macam nie..

nie kes dengki melihat kegembiraan orang lain la.. kesian den tengok bila ada orang kat facebook mengadu pasal orang2 yang menyakitkan hati tue..

ok, rasanya kes harus ditutup, panas pula, nanti ada yang tersalah anggap, i pula yang kena..

*eh, saya bukan citer pasal awak.. ye, awak la, yang xnak jenguk blog saya tue, huhu..*



sayang2 sekalian, bulan nie den dapat 'buffered earning'.. satu je, tapi kira ok la.. korang click yek iklan tue? sayang korang!!! :p

btw, den rasa nak gunakan duit nuffnang den untuk beli hadiah untuk seseorang.. erm.. korang tunggu je la entry beberapa bulan akan datang, tak pun tahun depan, akan ada entry tentang tue..

ps: rasanya untuk mendapatkan buffered earning tak semestinya kena cashout duit nuffnang if dah lebih rm50, yang penting traffic mesti tinggi!! ok, sekali lagi, nie bukan entry tips naikkan traffic ke blog anda yek.. nie cuma sedikit cebisan tips menulis blog, haha.. jk.. :p

~brb~

4 comments:

monica said...

saya pon sama suka blog..

amie said...

blog lagi bestt!!!
yeayyy
kat blog ley citer prob panjang lebor..
tak kesa org bace ke tak..
lalala

..cik ieza.=) said...

asenyer2..due2 oke uh..y penteng kte epy..huhu

fie92 said...

monica: me toooooooooo~~~~

amie: btl3! kt fb if nak citer pnjg2 mesti ada yg gtl2 pi komen.. :p

cik ieza: mmg dua2 ok, tpi hati nie lbh dekat dgn blog.. :)