Friday, March 5, 2010

Keputusan SPM/STAM diumum Khamis depan



Keputusan peperiksaan Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) dan Sijil Tinggi Agama Malaysia (STAM) 2009 akan diumumkan 11 Mac ini (Khamis).

Ketua Pengarah Pelajaran, Tan Sri Alimuddin Mohd Dom dalam kenyataan hari ini berkata, calon peperiksaan boleh mendapatkan keputusan di sekolah masing-masing mulai jam 10 pagi.

Katanya, calon persendirian pula akan mendapat keputusan mereka melalui pos, yang akan dihantar oleh Jabatan Pelajaran Negeri.

Jumlah keseluruhan calon yang menduduki peperiksaan SPM 2009 ialah 465,853 manakala STAM 6,920 calon.

credit to SabahDaily


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


KUALA LUMPUR: Keputusan peperiksaan Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) dan Sijil Tinggi Agama Malaysia (STAM) 2009 akan diumumkan 11 Mac ini (Khamis).

Ketua Pengarah Pelajaran, Tan Sri Alimuddin Mohd Dom dalam kenyataan hari ini berkata, calon peperiksaan boleh mendapatkan keputusan di sekolah masing-masing mulai jam 10 pagi.

Katanya, calon persendirian pula akan mendapat keputusan mereka melalui pos, yang akan dihantar oleh Jabatan Pelajaran Negeri.

Jumlah keseluruhan calon yang menduduki peperiksaan SPM 2009 ialah 465,853 manakala STAM 6,920 calon.

credit to Berita Harian

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Artikel daripada 2 akhbar yang berlainan, mengandungi isi yang sama, tetapi memberikan kesan yang amat besar buat semua lepasan SPM yang sedang menunggu keputusan SPM diumumkan. Pertama kali mengetahui mengenai perkhabaran gembira/menakutkan nie jam 5.52 petang kelmarin, dapat sms daripada my bff..

CSC: ei, rupanya spm result kluar pd 11 march la..

cik penulis blog: *lepas baca msg tue terus off hp, ye la kan, tengah sakit kepala, tiba2 dapat msg yang mengejutkan tue, memang la reaksi sedemikian yang 'muncul'*

Bila mengetahui tentang perkhabaran tersebut, terdetik juga dalam hati menafikan semua tue. Ye la kan, setahu den budak2 PLKN balik 14 Mac 2010, mustahil pula kan keputusan keluar pada waktu tersebut.

bangun2 tido je tadi terus on computer, connect internet, google pasal tarikh keputusan spm diumumkan, ok, dah jumpa, msg my bff tue memang betul, pelatih-pelatih PLKN pun dengarnya dah boleh balik pada 10 mac 2010.

perasaan cik penulis blog? cuak giler~~ macam tak percaya pun ada juga.. huhu.. takut!!!

doakan keputusan den dan rakan-rakan seperjuangan cemerlang yek?

ok, entry tamat..
Sayang korang!! :)

~brb~

6 comments:

Sharinginfoz said...

semoga yang ambil spm or stam tu dapat keputusan yang baik...

Ada Iklan Tapi Tak Click???

Perlu Ke Kereta Mahal

fie92 said...

amin.. thx.. :)

amie said...

gud luck utk sume yang akan amek result..

saya_arief said...

semoga dapat keputusan yang hensem2..

kotakFikir said...

sy doakn utk sdari dn sume org,tmasuk la saye..=D

nadhirah said...

eyh...yg dak2 plkn blk 10 eyh??