Tuesday, March 16, 2010

Kenangan Zaman Kanak-Kanak


Title entry yang sangat poyo! Hehe.. Semalam dah citer tentang Doraemon, tak sah jika tak citer tentang kenangan zaman kanak-kanak, dalam erti kata lain, kenangan ketika berada di tadika.. Korang percaya tak kalau cik penulis blog citer kat korang dia x tahu bezakan no 21 dan 12 sewaktu di tadika dahulu? haha.. Sila percaya.. Walaupun xtau bezakan no 21 dan 12, setiap kali exam den dapat no 1 ye.. Tahun kedua den dah tahu bezakan.. Ye, den masuk tadika 2 tahun, sengaja masuk tadika awal sket daripada budak2 lain, hehe.. Erm.. Citer tentang zaman tadika, guru tadika den telah menghembuskan nafas terakhirnya pada 16/8/2009.. Al-fatihah untuk arwah..



Motif Domokun sekali lagi tersesat kat blog nie? Miss Abc, budak2 macam i suka Domokun, Doraemon tue budak2 kecik je suka, hehe.. Belikan untuk i la..



Gambar nie mengingatkan cik penulis blog tentang perbualannya dan rakan2 sepermainan..

mimi: Ko tau bie, kat bawah tanah nie ada sorang budak2, c nani...
nonong: Betul tue, dulu kami pernah main dengan dia..
bie: eh, betul ke? ok, panggil lah dia, aku pun nak main dengan dia..
mimi: Tak boleh, waktu2 tertentu je dia keluar..

daya imaginasi budak2 memang power, kan? hebat menipu dan tertipu.. hahahaha.. takpe, tue kenangan terindah zaman budak2 i.. eh, bie tue nickname cik penulis blog ye..



Satu lagi perangai den waktu kecik2, menghafal nama benda..

auntie A: Bie, nie apa? *sambil tunjuk gambar kapal*
Bie: owh, yang nie bie tau, FERI!

haha... memalukan i je tau.. walhal kat bawah gambar tue ada tulis KAPAL.. Waktu tue umur cik penulis blog dalam lingkungan 3-4 tahun..



If guna gambar2 time tadika lagi best kan? huhu.. salahkan adik cik penulis blog, dia yang rosakkan scanner tue.. Lepas nie nak buat entry tentang apa pula yek? huh? 1st love? muahahaha.. tak perlu, tak perlu.. Nak citer camna i boleh dapat kawan2 1 Malaysia? haha.. tak perlu, buka je entry2 lama, ada tue.. erm.. cik penulis blog dah buntu, tak tahu nak buat entry apa lepas nie..

eh, cik penulis blog baik hati nie.. if korang nak link exchange, bagi je link korang, tapi sebelum tue korang letak link i dulu kat blog korang, baru adil.. hehe.. Sayang kamu semua!!

~brb~

2 comments:

kenwooi said...

how i wish i can become a kid all over again =)

Malwana said...

eeyaaaahhhhh!!!!! TEMBAK AIRRRRR!!! haha, best plak tgk gambar tu sbb de memori etek nembak2 air ni,huhu